تحقق اهداف با تکنیک Woop
Woop چیست؟
ووپ می تواند کلیه رفتارها را در تمام جوانب زندگی تغییر دهد . ووپ برای افرادی مناسب است که خود را در نقطه کوری از زندگی تصورکرده و نمی دانند چگونه باید با چالش ها و دغدغه های سخت مواجه شود.ووپ همچنین ما را در بهبود بخشیدن به روش های زندگی کمک می کنند و برای همگان مفید است . همه ما نیاز داریم خودمان را به طور منظم ارزیابی کنیم تا از همان ابتدا کارهای روزانه مان را کامل انجام دهیم و در این مسیر ثابت قدم بمانیم تا به اهداف بلند مدتمان برسیم. با یادگیری ووپ و به کارگیری آن، شما با انگیزه و مهارت بیشتری می توانید با دیگران و دنیای اطرافتان تعامل برقرار کنید.
با انجام دادن ووپ:
- در کارتان موفق تر شوید.
- سلامتی بیشتری بدست آورید.
- از روابط خود لذت ببرید.
- شادی را در زندگیتان احساس کنید.
نظریه ووپ (WOOP) و شهرت جهانی خانم گابریل اوتینگن
خانم گابریل اوتینگن با ارائه نظریهای به نام «ووپ» (WOOP) به شهرت فراوانی دست یافت.
او معتقد است آنقدرها هم که میگویند، مثبت اندیشی نمیتواند به شما در رسیدن به موفقیتهایتان کمک کند.
حتماً با شنیدن این جمله متعجب شدهاید.
کتابهای موسوم به «خودیاری» و «موفقیت» تا به حال میلیاردها دلار به فروش رفتهاند تا به مردم بگویند «مثبت اندیش باشید، به رسیدن به اهدافتان فکر کنید تا به آنها برسید.»
در سال 2014 خانم گابریل اوتینگن کتابی تحت عنوان «بازاندیشی در تفکر مثبت» منتشر کرد. در این کتاب، او با استفاده از تحقیقات علمی نشان میدهد که تفکر مثبت محدودیتهای جدی دارد و نه تنها برای رسیدن به اهداف مفید نیست، بلکه ممکن است ضررهای زیادی داشته باشد.
در واقع، «تفکر زیادی مثبت» نه تنها عامل موفقیت نیست، بلکه یکی از موانع موفقیت است.
اما اکنون گابریل اوتینگن با نظریه خودش، تمام این نظریات را به چالش کشیده و زیر سؤال برده است.
شما چه فکر میکنید؟
آیا تفکر مثبت کلید موفقیت است؟
احتمالاً شما هم با کتاب ها، سمینارها، و مطالب آموزشی دیگری مواجه شده اید که در آنها به شما القا میشود «فکر کنید به اهدافتان رسیدهاید، به آنها خواهید رسید.» و به شدت به مثبت اندیشی تأکید میکنند؛ اما اکنون یک نظریه جدید موسوم به «ووپ» روانشناسی عامهپسند و صنعت میلیارد دلاری خودیاری و قوانین جذب را مورد حمله قرار داده است. نظریه جدید از آن جهت اهمیت دارد که پایه و اساس آن را آزمایشها و مشاهدات کاملاً علمی و تست شده تشکیل میدهد.
شاید بتوانیم مثبت اندیشی را به ماده مخدری تشبیه کنیم که اگرچه در کوتاه مدت باعث شوق، لذت و سرخوشی ما میشود، اما در بلندمدت اثرات جانبی ترسناکی دارند.
«مثبت اندیشی افراطی» در درازمدت ریشه انگیزههای ما را میخشکاند وقتی نمیتوانیم به اهدافمان دست یابیم، به شدت ما را دلسرد و دچار رخوت و ناامیدی میکند.
گابریل اوتینگن (گابریل اتینگن) البته مثبت اندیشی را اساساً رد نمیکند. او افراط در این کار را بد میداند. او در تحقیقاتش که کاملاً مغز محور است و مغزهای سه گانه را تحت تأثیر خود قرار می دهد به دنبال چیزی «فراتر» از تفکر مثبت است.
و آن این است:
مرتبط کردن رؤیاها با واقعیتها و در نتیجه آزاد شدن حجم عظیمی از انرژی و انگیزه
تکنیک woopچیست؟ و چطور می توان از آن استفاده کرد؟
ووپ یک فرآیند چهار مرحله جذاب و شگفت انگیز است، ووپ از مخفف کلمات:
Wish,Outcome,Obstacles,Plan معنی آنها به ترتیب از چپ به راست آرزو، نتیجه، موانع و برنامه است، باید این مراحل را به خوبی طی کنید، شما می توانید حتی در کوچکتری کارهای خود این مراحل را در ذهن خود پیش ببرید اما برای موارد بزرگتر حتماً باید یادداشت کنید تا مغز شما ایده های بیشتر و برنامه های بیشتری را برای به ثمر رساندن هدفتان به شما بدهد. در ادامه این مراحل را مفصل توضیح داده شده است.
1. Wish یا آرزو / هدف شما چیست؟
در این مرحله هدف و یا خواسته خود را مشخص می کنید، یک هدف چالش برانگیز انتخاب کنید و اطمینان حاصل کنید که می توانید تا 4 ماه آینده به آن دست پیدا کنید.
سوالاتی که می توانید هدف خود را بهتر بررسی کنید:
– آیا این هدف برای شما ارزشمند است ؟
– آیا رسیدن به این هدف امکان پذیر است؟
– آیا این هدف، چالش برانگیز است ؟
– آیا هدف خودتان را در 3 تا 6 کلمه ، خلاصه کرده اید؟
2. Outcome یا نتیجه / بهترین نتیجه چیست؟
مشخص کنید با رسیدن به این خواسته و هدف چه حسی خواهید داشت، مهمترین و بهترین نتایج را شناسایی کنید و چند لحظه آنها را تصور کنید.
سوالاتی که می توانید نتیجه خود را بهتر بررسی کنید:
- بهترین نتایج مثبت چیست؟
- آیا این هدف واقعا شما را به نتیجه دلخواهتان می رساند ؟
- آیا نتیجه خودتان را در 3 تا 6 کلمه ، خلاصه کردید ؟
- آیا زمان کافی برای تصور کردن یک نتیجه خوب، به خودتان اختصاص داده اید؟ اگر نه ، چشمانتان را ببندید و بهترین نتیجه ی ممکن را تصور کنید؟
3. Obstacles یا موانع / چه چیزی شما را از رسیدن به اهدافتان باز می دارد ؟
در این مرحله موانعی را که فکر می کنید در راه رسیدن به هدفتان ممکن است با آنها برخورد کنید را بنویسید آن موانع ممکن درونی باشد که تمرکز ما در ووپ بر همین موانع است، مانند: یک احساس، رفتار غیر منطقی، عادت بد و یا بهانه های همیشگی که همه در مغز خزنده و عاطفی شما است. یا این موانع بیرونی باشد مثل تغییر شرایط آب و هوا که باعث شود شما نتوانید در آن روز کار مد نظر خود را انجام دهید. عمیق تر فکر کنید… واقعا آن ها چه موانعی هستند؟
سوالاتی که می توانید موانع خود را بهتر بررسی کنید:
- آیا مانع شما ، یک مانع درونی است ؟
- آیا این واقعا یک مانع درونی است یا یک بهانه ؟ عمیق تر درباره آن فکر کنید.
- آیا آن موانع را در 3 تا 6 کلمه ، خلاصه کرده اید ؟
- آیا زمان کافی برای تصور کردن موانع اصلی ، به خودتان اختصاص داده اید ؟
اگر جوابتان منفی است ، چشمانتان را ببندید و همین حالا عمیقاً موانعی را که بر سرراه شما قرار دارند را به طور کامل تصور کنید.
4. Plan یا برنامه / برنامه ریزی کنید.
برای غلبه بر موانع تان، چه اقداماتی می توانید انجام دهید؟ اقدام و یا ایده ای که میتوانید به کمک آن ها بر موانع تان غلبه کنید را شناسایی کنید. در این مرحله فرمول به این شکل است:
اگر……………..(مانع) آنگاه من …………………. (این اقدام را انجام خواهم داد)
سوالاتی که می توانید موانع خود را بهتر بررسی کنید:
- آیا یک اقدام و یا ایده مناسب برای غلبه بر موانع خودتان ، پیدا کرده اید ؟
- آیا برنامه خودتان را در 3 تا 6 کلمه خلاصه کرده اید ؟
ببینید آیا برنامه شما از این ساختار، تبعیت می کند ؟ اگر “مانعی” به وجود بیاد آنگاه من از “اقدام و یا ایده از پیش تعیین شده” استفاده می کنم اگر هنوز این کار را انجام نداده اید : همین حالا دوباره برنامه “اگر…آنگاه …” را تنظیم کنید.
سوالات متداول
اگر چندین هدف داشته باشم، باز هم ووپ می توانم از ووپ استفاده کنم؟
از هدفی که برای شما مهم تر است شروع کنید! به یاد داشته باشید، هدف شما باید قابل دسترس و مقداری چالش برانگیز باشد.
نمی دانم چه بازه زمانی برای رسیدن به اهدافم انتخاب کنم، چکار کنم ؟
بازه زمانی را انتخال کنید که با عقل و منطق شما جور می آید. اما بازه های زمانی کوتاه مدت موجب می شود که تلاشتان را برای رسیدن به اهدافتان بیشتر کنید. بازه های زمانی کوتاه مدت به شما کمک می کنند که در لحظه، اقدام و عمل کنید. مثلاً وقتی که برای رسیدن به هدفتان 4ماه را به 2ماه تبدیل کنید و نتیجه های زودهنگام آن را تصور کنید طبیعتاً انرژی و انگیزه بیشتری برای تحقق آن پیدا خواهید کرد. بازه های زمانی بلندتر می توانند برای تحقق اهداف مهم تری باشند که عمق زندگی تان را تغییر می دهند .
اگر هدف من بیش از حد بزرگ باشد، چیکار کنم؟
معمولا ،بزرگترین اهداف، بیشترین اشتیاق را در ما به وجود می آورد. اگر هدف شما بزرگ است، پیشنهاد می کنم آن را به قسمت های کوچکی تقسیم کنید، با این کار مغز شما بهانه های کمتری می آورد و اهمالکاری و کاملگرایی را کنار می گذارید.
اگر هدفی که انتخاب کرده ام متناسب با من نباشد یا به آن علاقه نداشته باشم، چه کنم ؟
باید بدانید که ووپ تنها بر روی اهداف مورد علاقه ما ثمر بخش است، نه صرفا اهدافی که از جانب دیگران بر ما تحمیل می شوند. برای این که تشخیص دهید، میزان علاقه مندی شما به هدفتان چقدر صادق است، بهتر است نتیجه هدف تعیین شده خودتان را تصور کنید. تجسم کردن هدفتان، بسیار مهم است و به شما کمک می کند تا متوجه شوید، چقدر برای آن ارزش قائلید! اگر با تصور کردن آن، به نتیجه مطلوب خود دست نیافتید، وقت آن است که هدف خودتان را بازنگری کنید و در صورت لزوم، آن را تغییر دهید.
اگر موانع بر سر راه من، غیرقابل کنترل بود، چیکار کنم ؟
یادتان باشد، شما دارید به دنبال موانع درونی می گردید. وقتی ما برای پیدا کردن موانع درونی، باطن خودمان را جست و جو می کنیم، بهتر می توانیم آن را کنترل کرده و به آن غلبه کنیم. ما اغلب قدرتی برای تغییر محیط نداریم و نسبت به آن، با محدودیت هایی مواجه هستیم. آنچه می توانیم تغییر دهیم روش سازگاری ما با آن محیط است. اگر نمی توانید مانع درونی خودتان را پیدا کنید، همان مانعی که قبلا به آن فکر کردید را در نظر بگیرید و ببینید، آیا می توانید آن را به موانع کوچکتر و قابل تغییر تقسیم کنید؟
مثال از تکنیک woop
می خواهید صبح ها ساعت 5 بیدار شوید به عبارتی سحرخیز شوید و ورزش کنید.
هدف:
سحر خیزی و برخواستن از خواب ساعت 5صبح
نتیجه:
- به سلامتی ام کمک می کنم
- احساس شادی، انرژی و سرزندگی دارم
- هوای پاک استشمام می کنم
- ایده های خوب یه ذهنم خطور می کند و …
موانع:
- شب دیر بخوابم.
- شاید وقتی آلارم گوشی ام به صدا درآمد آن را به تأخیر بیاندازم.
- لباس های ورزشی ام کثیف و یا آماده نباشند.
- بعد از چند وقت دیگر انرژی برای ادامه دادن نداشته باشم.
- و …
برنامه:
- اگر شب دیر خوابیدم آنگاه صبح به ورزش می روم اما ظهر بیشتر می خوابم.
- اگر آلارم را قطع کردم آنگاه از فردا شب دو راهکار را انجام می دهم:
الف: گوشی خود را حداقل ده متر دیرتر از تخت خوابم می گذارم تا صبح ها مجبور باشم برای قطع کردن آن از رخت خوابم برخیزم.
ب: دو یا سه آلارم تنظیم می کنم.
- اگر لباس هایم کثیف یا آماده نباشند آنگاه یک یادداشت یا یادآور بگذارم تا هر شب قبل از خواب لوازم ورزشی خود را آماده کنم.
- اگر انرژی ام برای ادامه دادن افت کرد آنگاه از یک یا چند دوست پایه بخواهم تا صبح ها با هم به ورزش برویم و برای ادامه دادن همدیگر را پیگیری کرده و به هم انرژی بدهیم.
این یک مثال از یک کار کوچک روزانه بود البته نه آنقدر کوچک چون خیلی از افراد چند روزی جوگیر می شوند اما بعد از گذشت چند روز دیگر این کار را ادامه نمی دهند، هدف این بود که سادگی ووپ را برای شما مطرح شود. البته به شما حق می دهم شاید در چند ووپ اولیه کار را مشکل ببینید اما با گذشت زمان و تکرار ووپ مسیر عصبی این تکنیک برای شما ساخته شده و می بینید که ارزشش را داشت که برای این کار زمان بگذارید.
در کل شما با یادگیری ووپ و تبدیل کردن آن به عادت روزانه تان مسیر عصبی آن را ساخته و به انسانی تبدیل خواهید شد که با سرعت به سمت اهدافش می رود و از موانع احتمالی واهمه ای ندارد چرا که برای هر کدام از آنها برنامه ای دارد.
لطفاً همین الان که این مقاله را به پایان رسانده اید دو هدف خود را ووپ کنید این اهداف می توانند یک کار کوچک یک ساعته باشد یا یک کار و یا پروژه ای چند روزه.
لطفاً در زیر این مقاله تجربیات ارزشمندتان را با دیگران به اشتراک بگذارید و هر گونه سوالی برایتان پیش آمد بنویسید تا ما پاسخگو باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید