برنامه ریزی با فیل، سگ و مگس
استاد در مزرعه منتظر شاگردانش بود تا درسی بسیار مهم و کاربردی به آنها بدهد.شاگردان یک به یک وارد مزرعه شدند، در آن مزرعه انواع حیوانات پرورش داده می شد، استاد به همراه شاگردانش ابتدا به سراغ جایگاه فیل ها رفت و از بین فیل ها بزرگ ترین آن را انتخاب کرد و به نگهبان آنجا دستور داد که آن فیل را در کنار اتاقکی کوچک که در زمین های زراعی قرار داشت ببرد.
بعد از آن به اتفاق هم رفتند به سراغ جایگاه سگ ها، آنجا پر بود از سگ هایی بزرگ اما آرام، استاد دستور داد سه سگ قوی و بزرگ را در کنار اتاقک بیرون ببرند.
همه شاگردان منتظر حیوان بعدی بودند که استاد قرار بود انتخاب کند اما با تعجب دیدند که حیوانی در کار نیست و استاد با شیشه ای در دست، که ۵ مگس در آن بود به بچه ها گفت برویم کنار اتاقک تا درسمان را آغاز کنیم.
در همین حال و احوالاتی که ذهن شاگردان پر بود از سولات متفاوت استاد در کنار اتاقک گفت عزیزان من، امروز می خواهم درسی را به شما بدهم که از این به بعد بتوانید کارهایتان را با این روش اولویت بندی کنید تا در زندگیتان سریعتر، بهتر، آگاه تر و با کیفیت تر به سمت اهدافتان پیش بروید، خب آماده اید؟
شاگردان با صدای بلند پاسخ دادند: بله استاد!
استاد گفت می خواهیم این موجودات را درون این اتاقک جای دهیم تا با هم زندگی کنند. به نظر شما جای دادن کدام یک از اینها از همه سخت تر است، همه با قدرت گفتند: فیل استاد!
استاد پاسخ داد: بله درست گفتید! و دستور داد تا نگهبان فیل، آن را در اتاقک جای دهد.
به نظر فیل کل فضای اتاقک را پر کرد اما هنوز فضای خالی وجود داشت که استاد دستور داد سه سگ را هم به اتاقک ببرند و در آخر درب محفظه مگس ها را هم باز کرد تا در اتاقک چرخ بزنند.
استاد از شاگردانش سوال کرد، آیا می توانیم فیل دیگری را در این اتاقک جای دهیم؟
شاگردان: خیر استاد!
استاد: آیا می توانیم سگ های بیشتری در این اتاقک جای دهیم؟
شاگردان: خیر استاد! شاید بشود اما مطمئناً فیل اذیت خواهد شد!
استاد: آیا مگس های بیشتری می توان در اتاقک رها کرد؟
شاگردان : بله استاد! اما اگر این کار را بکنیم، فیل و سگ ها طاقت نمی آورند و اتاقک را ترک می کنند.
استاد گفت درود بر شما تا اینجای درس را خوب متوجه شدید، و در ادامه استاد به تفصیر این کار پرداخت.
عزیزانم اسم آن اتاقک را اقدامات روزانه می گذاریم و آن موجودات هم کارهایی هستند که در طول روز باید انجام دهیم، ما اول فیل را جای دادیم پس یاد می گیریم که در اقدامات روزانه مان اول یک کار خیلی مهم و بزرگ را انجام بدهیم که بر روی آینده مان هم بسیار تأثیر گذار خواهد بود.
سپس نوبت به سگ ها رسید، پس یاد می گیریم بعد از کار خیلی مهم نوبت به سه کار تقریباً مهم می رسد که در برنامه اقدامات روزانه مان باید جای دهیم.
و بعد از آن ۵ کار کوچک که همان مگس ها بودند را در اقدامات روزانه جای دادیم.
سپس استاد از شاگردانش خواست که درس امروز را با هم مرور کنند و نتیجه آن را به او بدهند، و نتیجه این شد
روش برنامه ریزی 1 2 3
در اقدامات روزانه خود یک کار بزرگ (فیل) را ابتدا انجام بدهید
سپس سه کار تقریباً مهم (سگ ها) را انجام دهید.
و بعد از آن پنج کار کوچک (مکس ها) را هم بگنجانید
و به یاد داشته باشید که اگر ابتدا سراغ سگ ها و یا سراغ مگس ها بروید دیگر وقت برای کار اصلی و بزرگتان باقی نمی ماند، روز خود را با فیل شروع کنید
آیا این روش برنامه ریزی دقیق و کاربردی است؟
روش های برنامه ریزی بسیار زیاد است و هدف از برنامه ریزی کارهای روزانه مان رسیدن به یک آگاهی است و این روش هم می تواند شما را به یک آگاهی برساند که شاید در روش های دیگر آن را نیافتید، پس هیچ روشی کامل نیست، و هر روشی می تواند مناسب شخصی باشد. اما پیشنهاد من این است که حتما به مدت یک هفته از این روش استفاده کنید، قطعاً به شما دید خواهد داد و در پیشرفت اهدافتان کمکتان خواهد کرد
دیدگاهتان را بنویسید