سیستم فعال کننده شبکه ای مغز یا RAS
سیستم فعال کننده شبکه ای مغز یا RAS
می خواهیم در مورد بخشی از مغزمان صحبت کنیم که هر روز با آن درگیریم اما کاربرد آن را نمی دانیم! امروز کاربرد آن را متوجه می شوید و از این به بعد آن را به دست می گیرید تا هر چه زودتر به نتیجه دلخواهتان در زندگی دست پیدا کنید، می خواهیم در مورد سیستم فعال کننده شبکه ای یا مشبک مغز یا RAS
(Reticular activating system) صحبت کنیم.
سیستم فعال کننده شبکه ای مغز را اگر بخواهیم در یک جمله خلاصه اش کنیم، اینطور می توان گفت که ما در زندگیمان به هر چیزی توجه کنیم آن را بیشتر می بینیم. در واقع ما به آر ای اس مغزمان می گوییم که به فلان موضوع توجه کن، به این فرد توجه کن، به این شی در زندگی ام توجه کن و هر زمان که آن را دیدی لطفاً به من اطلاع بده. کار اصلی آر ای اس این است که از میان میلیون ها اطلاعاتی که در طول روز به واسطه حواس پنج گانه دریافت و وارد مغزمان می شوند را فیلتر می کند و ما فقط توجهمان روی آن موضوعاتی است که توجه و تمرکز کرده ایم پس آر ای اس روی آن چیزهایی توجه می کند که ما از قبل به آن دستور داده ایم، در واقع آن را طبق خواسته خودمان (آگاهانه یا ناآگاهانه) برنامه ریزی کرده ایم و به او گفته ایم که هر گاه این موضوعات را درزندگی ام دیدی لطفاً به من اطلاع بده.
به عنوان مثال شما ساعت دلخواه خودتان را خریداری می کنید و از فردا که وارد جامعه، محیط کار یا خرید که می روید، می بینید که خیلی از افراد همان ساعت یا شبیه آن را پوشیده اند و تعجب می کنید که را من تا بحال آنها را نمی دیدم؟ دوستان عزیز ما ناخودآگاه به آر ای اس مغزمان می گوییم که اگر مثل این ساعت را دیدی لطفاً به من اطلاع بده، یا شاید برایتان پیش آمده باشد که یک ماشین خریداری می کنید مثلاً به رنگ سفید، از فردا که وارد خیابان می شوید میبینید که خیلی از افراد عین ماشین شما را سوار شدند! به نظرتان چه اتفاقی افتاده است؟ چرا همه مردم عین ماشین من سوار شدند؟ دلیلش این است که به آر ای اس مغزمان دستور داده ایم که اگر مانند ماشین من را دیدی لطفاً به من اطلاع بده، یا مثلاً خیلی ها عین کفش یا لباس شما را پوشیده اند! اینها همه به آر ای اس مغزمان بر می گردد که برنامه ریزی شده است روی یکسری اشیاء، روی یکسری افراد یا رفتارها که ما به آن می گوییم در طول روز هرگاه اینها را دیدی لطفاً به من اطلاع بده.
اگر بخواهیم یک مثال دیگر بزنیم افرادی را تصور کنید که موهای آنها در حال ریزش است احتمالاً آر ای اس آنها در این ایام بر روی کچلی تنظیم شده است و از فردا وقتی که وارد جامعه شد کچل های خیلی زیادی را می بیند و RAS مفزش بهش میگه نکنه مثل اینها بشوم و متعجب می شود که این همه کچل تا بحال کجا بودند که من ندیدمشان! این اتفاق برای افرادی که می خواهند لاغر کنند هم اتفاق می افتد که افراد چاق زیادی را میبینند یا افرادی که شکم ها بزرگ دارند.
پس دوستان خوبم ما به هر آنچه در زندگیمان بیشتر تمرکز کنیم آن را بیشتر میبینیم خیلی از افراد همیشه می گویند من بدشانس هستم فلان کار را می خواستم انجام بدهم بد شانسی آوردم، شخصی که وارد زندگی من شده از بدشانسی من بوده است! دوستان RAS این افراد بر روی بد شانسی تنطیم شده است وارد جامعه که می شوند آر ای اس فقط تمرکزش بر روی بدشانسی هاست و اتفاقاتی برایش رخ می دهد که از بد شانس بودن خودش مطمئن می شود و می گوید: دیدی گفتم بدشانسم! یا بعضی از افراد آر ای اس مغزشان را روی حرف مردم تنظیم کرده اند! در یک میهمانی که حاضر می شود آن حرفی که نباید بشنود را می شنود، در جمع های دیگر یا حتی از صحبت های دو نفر دیگر هم که اصلاً روی صحبتشان با او نیست، می شنود. این اتفاق به این دلیل رخ می دهد که آر ای اس مغزش را روی یکسری از واژه ها یا جملاتی که دوست ندارد تنظیم کرده است! یاد این ضرب المثل افتادم که می گوید: مار از پونه بدش میاد، جلوی لونش سبز میشه!
اما خیلی از افراد هم هستند که آر ای اس مغزشان را بر روی فرصت های مثبت، پولساز و فرصت هایی که باعث رشد آنها می شود تنظیم کرده اند، فرصت هایی که در زندگی خیلی از افراد رخ می دهد اما به راحتی از کنار آن رد می شوند!
به نظرتان اصلاً چرا مغز باید سیستم فعال کننده شبکه ای داشته باشد؟
دوستان عزیز در بیشتر مقالات سایت و در کتابم در مورد این موضوع توضیح داده ام که مغز ما اولین و اصلی ترین کارش این است که انرژی خودش را حفظ کند، در نظر بگیرید که اگر مغز ما قرار بود میلیون ها اطلاعاتی که روزانه واردش می شود را پردازش کند چه اتفاقی می افتاد! قطعاً منفجر می شد و ما الان وجود نداشتیم، اما سیستمی با نام آر ای اس در آن وجود دارد که اطلاعات ورودی را فیلتر گذاری می کند در واقع تنها اطلاعاتی را به ما نشان می دهد که ما روی آنها تمرکز کرده باشیم پس خیلی خوب است که این سیستم وجود دارد. دوستان خوبم لطفاً به فیلتر های مغزمان آگاه باشیم خیلی از افراد آن چیزهایی که نباید فیلتر کنند را فیلتر کرده اند و در مقابل آن چیزهایی که باید فیلتر شوند را آزاد گذاشته اند و بر روی آر ای اس خود تنظیم کرده اند!
شاید دقت کرده باشید در برخی از سازمان های خصوصی یا دولتی اهداف و یا چشم انداز چندیدن ساله سازمان خود را بر روی دیوار زده اند. یکی از کاربردهایش این است که به صورت ناخودآگاه به پرسنل خود می گویند اهداف و چشم انداز سازمان این است لطفاً آر ای اس خود را بر روی آنها تنظیم کرده و متمرکز کار کنید.
افراد زرنگ می دانید چکار می کنند؟
آنها آر ای اس مغز خود را بر روی ایده های بکر تنظیم می کنند، کسب و کار خودشان را ارتقاء می دهند شرایط مالی یا روابط خود را بهتر می کنند در واقع یه روزی یه جایی یه چیزی را می بینند که می گویند دم خودم گرم آن ایده ای که به دنبالش بودم را یافتم! و فکر می کنند که به آنها الهام شده است درصورتی که از قبل به آر ای اس مغز گفته است که ایده ها و فرصت ها را ببین و به من اطلاع بده.
چطور فرمان آر ای اس را بدست بگیریم؟
پس تا اینجا دانستیم که آر ای اس مفز چیست و عملکرد آن چگونه است حالا شاید این سوال برای شما ایجاد شده باشد که چطور می توانیم فرمان آر ای اس را به دست بگیریم و تنظیمات آن را بروزرسانی کنیم و به عبارتی به آن فرمان بدهیم. اگر به این چهار گام عمل کنید مطمئن باشید که فرمان آر ای اس را به دست خواهید گرفت.
گام اول:هدف گذاری
لطفاً در زندگی هدف داشته باشید! هدف گذاری فرمول های خاص خود را دارد و برای قدم گذاشتن در این مسیر که هدف گذار باشیم نیاز به دانش هدف گذاری است همین حالا به یک سرچ کوچک در اینترنت می توانید آموزش های بسیاری در این زمینه فرا بگیرید اما پیشنهاد ما به شما این آموزش رایگان است که توسط استاد عزیزم جناب بهرامپور تهیه شده است: برای دانلود کلیک کنید
یک هدف انقلابی در زندگی خود داشته باشید و بر روی آن متمرکز شوید چرا که با آن می توانید آر ای اس خود را تنظیم کنید و به آن فرمان بدهید.
گام دوم: تابلوی اهداف یا آرزوها
آر ای اس مغز با تصاویر خوب ارتباط برقرار می کند و متوجه می شود که شما تصاویر آن تابلو را دوست دارید و می خواهید به آنها برسید. پس تصویر اهداف و آن چیزهایی را که در زندگی دوست دارید و می خواهید به آنها دست پیدا کنید را چاپ کنید و به تابلوی اهداف خود بزنید.
گام سوم: تصویر سازی ذهنی
حالا اهداف و تصاویر تابلو اهداف خود را کاملاً شفاف، واضح و دقیق در ذهنت مجسم کن انگار هم اکنون به آنها رسیده ای و در دسترس هستند هر چقدر بیشتر در مسیر اهدافتان این کار را انجام بدهیم کمتر آر ای اس به چیزهای بی ربط توجه می کند.
گام چهارم: سوال مثبت
چهارمین کاری که کمک می کند که فرمان آر ای اس را بدست بگیریم و از مسیر خارج نشویم پرسیدن سوال مثبت از خودمان است در واقع با پرسیدن سوال مثبت به خودمان این آگاهی را می دهیم که آیا اکنون در مسیر هستم یا خیر؟ آیا به کاری که الان مشغولم به هدفم نزدیک تر می شوم یا خیر؟ آیا آر ای اس مغزم روی چیزهایی که من می خوهم همچنان متمرکز است یا خیر؟
پس دوستان خوبم با این چهار گام می توانیم آر ای اس مغزمان را دوباره از نو بسازیم و روی چیزهایی متمرکزش کنیم که واقعاً خواهان آن هستیم. امیدوارم که همین الان برای ساخت یک آر ای اس جدید اقدام کنید و این تمرینات را با یک برنامه ریزی خوب انجام بدهید تا یک زندگی متفاوت تری را تجریه کنید.
امیدوارم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد و سپاسگزارم که برای دیدن این واک وقت گذاشتید.
دانلود فایل صوتی و pdf ویژه اعضاء سایت
برای مشاهده لینک دانلود لطفا وارد حساب کاربری خود شوید!
وارد شویدپسورد فایل : گزارش خرابی لینک
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
🙏🙏🙏🙏🙏ممنون از شما
ممنونم خیلی عالی بود اونچه ک من درک کردم خدا ب همین گفتگوی مثب میگه وحی و الهام مولانا میگه آن ندا ک تورا بالا کشید آن ندا نیدان ک از یزران رسید
ووقتی ذهنمان رو روی چیزای مثبت متمرکز کنیم الهامات یا ایده هایی ناب ب دهنمان میرسه اینا از قبل وجود داشت اما چون فیاتر بودیم اجازه دریافت نداشت و چیز هایی ک فیلتر هارو میبنده ترس غم شک هست ک خدا مدام توی قرآن میگه نترس عمگین مباش ناامید مباش از رحمت من ناامید نباش و جایی هم میگه در دل هر سختی آسونیه هیچ وقت نگفت بعد هر سختی گفت در دل هر سختی این یعنی از نطر من توی سختی ها ب نیمه پر لیوان توجه کن
درود بر شما چقدر قشنگ گفتید، ممنون که وقت گذاشتی علی آقا
سلام . با آرزوی قبولی طاعات. دوره ی مغز موفق خوب بود . انشاالله بقیه هم همینطور باشه
سلام و درود سپاسگزارم از توجه شما، طاعات و عبادات شما هم مقبول حق،هدف ما همینه که آموزش ها ساده و کاربری باشد، امیدواریم که در این مسیر با همراهی شما هر روز خدمات بهتر و موثرتری رو ارائه کنیم.